Haberler

İzmit Koşusu’nu Selim Kaya ile YILDIZHAN STAR kazandı

4 Mart Cuma günü,  Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda düzenlenen, Kocaeli yarış sezonunun en önemli mücadelelerinden biri olan İzmit Koşusu (Açık-A3), yarış programının 3. koşusu olarak gerçekleşti. Keyifli bir mücadelenin yaşandığı  koşuyu Cüneyt Yıldızhan’ın YILDIZHAN STAR (Sri Pekan – Darker / Distant Relative) isimli tayı, Selim Kaya idaresinde kazandı.

Kum pistte 1800 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuda, 3 yaşlı 5 İngiliz tayı start aldı. Birincilik ikramiyesi 95.000 TL olan  koşunun ikincisi, start almış olduğu tüm koşuları kazanarak İzmit Koşusu’na gelen ANGEL HORSE’un (Sri Pekan – Miss Judge / Strike The Gold) olurken, bu iki safkanın hemen dışında yer alan Özcan Yıldırım idaresindeki BAVİ REŞ (Yonaguska – White Diamond / Dilum) üçüncü, VELİAHT (Perfect Storm – Endurance / Mountain Cat) isimli tay da dördüncü oldu. Kazanan YILDIZHAN STAR için koşunun bitiriş derecesi 1.55.32 olurken, farklar Boyun – 1/2 Boy – Uzak şeklinde oluştu.

13. startından 5. ve en önemli birinciliğine ulaşan doru erkek safkan YILDIZHAN STAR, Selim Kaya ile start almış olduğu 3. koşudan 2. birinciliğini de çıkarmış oldu. YILDIZHAN STAR ayrıca, 25 Aralık 2015 tarihinde yine Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda düzenlenen Kefken Koşusu’nu da (KV-7) kazanmayı başarmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu