Haberler

Ayvalık Koşusu’nda Kazanan İ. Halil Ketme ile ASLAN DAYI Oldu

3 yaşlı İngiliz taylarını bir araya getiren Ayvalık Koşusu (KV-7) 25 Haziran Perşembe akşamı Ege’nin incisi İzmir Şirinyer Hipodromu’nda gerçekleştirildi. Koşuda kazanan isim ise Mustafa Ketme’nin, jokey İbrahim Halil Ketme ile koşuya katılan ASLAN DAYI (Pressing – Niran / Sea Hero) isimli safkanı oldu.

Komiserler Kurulu Kararı ile KARA DUTUM isimli dişi tayın start almadığı Ayvalık Koşusu’na 10 İngiliz tayı katıldı. Birincilik ikramiyesi 53.500 TL olan ve çim pistte 1800 metre mesafe üzerinden düzenlenen koşunun ikincisi BABY GAGA (Royal Abjar-My Pearl/Always A Classic) olurken, İZMİRŞAHI (Bosporus-Güzel Gelin/Eagle Eyed) ve ROYAL BEGOVİÇ (Banknote-Classic Life/Hernando) tabelanın son iki sırasını paylaşan isimler oldular. Kazanan ASLAN DAYI potoyu geçerken kronometreler 1.51.08’i gösterdi. Koşuda farklar ise Yarım Boy-1 Boy-Yarım Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarış hayatına geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Bursa Osmangazi Hipodromu’nda başlayan ASLAN DAYI, Ayvalık Koşusu galibiyetiyle birlikte 22. startında 3. galibiyetini elde etti. 3 yaşındaki doru erkek safkan, son olarak 10 Ocak günü Bursa’da katıldığı kum pistte 1400 metre mesafeli Handikap 14 koşuyu bugünkü jokeyi İbrahim Halil Ketme idaresinde kazanma başarısı göstermişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu