Haberler

Eşref Somtürk Koşusu’nu Sadettin Boyraz ile BIG BROWN Kazandı

24 Ekim Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda Eşref Somtürk anısına düzenlenen koşu (KV-8) bu yıl yoğun yağışın etkisiyle Komiserler Kurulu Kararı ile çok ağırlaşan çim pistten kum (sentetik) piste alındı. 1600 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuyu, startla birlikte aldığı liderliği fotoya kadar koruyan Mert Bayar’ın BIG BROWN (Unaccounted For – Prize Moment / Pure Prize) isimli tayı, jokey Sadettin Boyraz idaresinde kazanmayı başardı.

3 yaşlı 10 İngiliz tayının katıldığı Eşref Somtürk Koşusu’nda ikinciliği KRAL AMED (Luxor-Amasis/Highest Honor) elde ederken, ZU HAT (Kankeo-Mitraillette/Miswaki) ve ROYAL PUNCH (Win River Win-Sentee/Montjeu) ise tabelanın diğer sıralarını paylaştı.

Birincilik ikramiyesi 78.000 TL olan koşuda kazanan BIG BROWN için bitiriş derecesi 1.36.81 olarak kayıtlara geçerken, farklar 1.5 Boy-2.5 Boy-Burun şeklinde sonuçlandı.

2 yaşlılığında start almayan ve yarış hayatına bu yıl Mayıs ayında kum (sentetik) pistte kazanarak başlayan BIG BROWN, Eşref Somtürk Koşusu’yla birlikte kariyerinin 10. startında 3. birinciliğine ulaştı. Bugüne kadar yalnızca İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda start alan 3 yaşındaki al erkek tay, son galibiyetini ise 22 Temmuz günü katıldığı 1600 metre çim pistteki Handikap 16 koşuyu kazanarak elde etmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu