Haberler

Karayel Koşusu’nu Touch The Moon Kazandı

Yarışçılık tarihimizin unutulmaz safkanlarından Karayel adına düzenlenen 2 yaşlı İngiliz taylarına mahsus koşu, 17 Ağustos Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda gerçekleşti.

2 yaşlı İngilizler için Ankara’daki en önemli randevusu olan Karayel Koşusu, 1300 metre çim pistte 7 tayın heyecan dolu birincilik mücadelesine sahne oldu. Kemal Kurt’un sahibi ve yetiştiricisi olduğu Touch The Moon (Touch The Wolf – Winter Aconite / Reckless Abandon) jokeyi Ayhan Kurşun’la koşuda galibiyete imza attı. İbrahim Bekiroğulları antrenesindeki doru erkek tay, Haziran ayındaki ilk startında Şartlı-1 koşuyu kazanma başarısı göstermiş, ardından ikinci ve son startı olan Demokrasi ve Milli Birlik Günü Koşusu’nu (G2) üçüncü sırada tamamlamıştı.

Yarışın ikincisi Vedat Abiş idaresindeki Tulumar (Touch The Wolf – Miss Hale / Mountain Cat) olurken, Nart Ateşi (Make Believe – Kamili / Invincible Spirit) Gökhan Kocakaya ile üçüncü, Albayrak (Wiener Walzer – Leave Me Alone / Halling) Mehmet Akyavuz ile dördüncü, Rebellious Boy (Trappe Shot – Salida / Mountain Cat) da Ercan Çankaya ile beşinci sırada yer aldı.

Kazanan Touch The Moon için bitiriş derecesi 1.17.63, koşudaki farklar ise 1,5 Boy – 1/2 Boy – 1,5 Boy – Baş şeklinde kayıtlara geçti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu