Haberler

Büyük Taaruz Koşusu’nu Ride The Lightning Kazandı

Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun Yunan kuvvetlerine karşı 26 Ağustos’ta başlattığı saldırı olan Büyük Taarruz, 9 Eylül’de Türk Ordusu’nun İzmir’e girmesi ve 18 Eylül’de de Yunan Ordusu’nun Anadolu’yu tamamen terk etmesiyle sona ermiştir. Bu önemli zafer adına düzenlenen Büyük Taarruz Koşusu, 1 Eylül Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleşti.

Geçmiş koşu performansları son derece başarılı 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının iştirak ettiği koşu, 2400 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

Keyifli bir mücadeleye sahne olan 2024 yılı Büyük Taaruz Koşusu’nu (G2); Mustafa Yılmaz’ın sahibi olduğu, Kaya Atçılık tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Velat Karakuş’un üstlendiği doru erkek tay Ride The Lightning (Torok – Invincible Rock / Divine Light) jokeyi Mehmet Kaya ile kazandı.

7 safkanın birincilik mücadelesi verdiği koşuda ikinciliği, Gökhan Kocakaya idaresindeki The Aurel elde ederken, iç kulvara yakın ataklar sergileyen Oğlumsun isimli tay Ahmet Çelik üçüncü, Akın Sözen ile bu önemli mücadeleye katılan Iron Sky dördüncü ve son olarak Nox Atra ise Ayhan Kurşun ile beşinci oldu.

Koşunun galibi için bitiriş derecesi 2.29.49 olurken, farklar 1/2 Boy – Burun – 3 Boy – 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu